. . .
Susu Kambing I~Sunnah™ - Minuman Kegemaran Dunia

Makanan Untuk Awet Muda

i-Sunnah™ Untuk Golongan Pilihan

Kongsikan Kisah Menarik Ini Di FB
Keluarga Yang Soleh Famili Misali
Jadikan Sunnah Amalan Peribadi

Susu Kambing i~Sunnah™ - Minuman Kegemaran Dunia

Untuk kelihatan awet muda, bukanlah kerana faktor cantik rupa paras semata-mata tapi kerana kulit wajah yang halus dan tampak segar. Mekap mungkin dapat membantu kita memperoleh kesan muda namun ia tidak asli malah tidak tahan lama pun.

Paling berkesan adalah dengan cara mempamerkan kulit yang halus semula jadi. Caranya dengan mengambil enam makanan ini. Ia dikatakan mampu meremajakan kulit menjadikan kulit anda seperti gadis 17 tahun. Wow! Apa tunggu lagi jom amalkan.

1. Yogurt
Kandungan dalam yogurt sangat baik untuk kesihatan kulit. Protein dalam yogurt bukan hanya memberi tenaga pada tubuh malah asid amino yang terkandung dalamnya juga berguna untuk menghapuskan lingkaran hitam bawah mata.

Susu Kambing i~Sunnah™ - Minuman Kegemaran Dunia

2. Teh hijau
Teh hijau kaya dengan antioksidan yang diketahui ramai berupaya melambat proses penuaan pada kulit. Selain itu pengambilan teh hijau secara konsisten turut membantu menurunkan berat badan. Ada juga kajian mengatakan teh hijau dapat melindungi tubuh dari serangan kanser. Memang tak rugi minum teh ini bukan.

3. Pisang
Kalium, vitamin B6, dan asid folat dalam pisang mampu menjadikan kulit menjadi lebih segar juga awet muda. Jadi amalkan buah ini setiap hari ya!

4. Paprika atau Cili Benggala
Sumber makanan ini memiliki zat antioksidan yang tinggi sekali gus memberikan kesan pada kulit, menjadikannya lebih sihat dan segar.

Susu Kambing i~Sunnah™ - Minuman Kegemaran Dunia

5. Salmon
Ikan ini agak mahal tapi berbaloi membeli kerana khasiatnya tinggi. Lemak dan omega 3 dalam ikan salmon ini sangat baik untuk kesihatan kulit dan juga kesihatan tubuh secara keseluruhannya.

6. Tiram
Seperti ikan, jenis makanan ini pun memiliki kandungan serat dan zink yang boleh mengawal penghasilan minyak pada kulit dan sekali gus turut mengurangkan masalah jerawat pada kulit wajah.

Mulai hari ini jangan teragak-agak untuk memasukkan makanan ini dalam sajian harian. Kalau tidak semua mungkin salah satu setiap hari.

Jadikan Sunnah Amalan Peribadi
Keluarga Yang Soleh Famili Misali
Kongsikan Kisah Menarik Ini Di FB

i-Sunnah™ Untuk Golongan Pilihan

💗 Jadikan Sunnah 1 Amalan 💗