. . .
Dunia Sunnah

Hari-Hari Simpan Duit

Senarai Yang Komitmen

PERENGGAN 1
Ini contoh komitmen pertama mereka yang dah bernikah ada anak ada suami isteri, mereka manfaatkan masa yang ada 5 minit pun jadiklah, asalkan ada rakaman sempoi, tu jer kot?

Contoh 1
===
https://www.youtube.com/playlist?list=PLipORfECr2UV7a_teQy07-7rlK5qF8G7X
===

PERENGGAN 2

Tengok anak bujang kita yang mungkin akan ada isteri seterusnya, elok jer lone ranger rakam kat tengah2 hutan? Elok jer cari suasana dengan kawan2 buang sikap malu nak maju dan siapkan sekecil tugasan… Aku ni bila lagi…? Tinggal klik & rakam jer pun, kan?
Contoh 2
===
https://www.youtube.com/playlist?list=PL4BOgFzHpgs76d2hnXJ4Z9ytmRUJceZnr
===
 PERENGGAN 3
Bagilah 20 juta contoh pun… Pokok bunganya kat diri kita, nak mekarkan sekembang2nya kah, atau baik tunggu pelesit sampai dengan bisikan2 jahat, last2 out…? Mcm tu…? Kalau mcm tu nantikanlah kifarah masing2 sebab masing2 dah terikat janji batin dari alamat ni, kan?

Contoh 3
===
https://www.facebook.com/groups/iSunnah/permalink/1555335144775642/
===
 PERENGGAN AKHIR
Alamak, aku dah berjanji, baik aku padam lekas kang tak pasal aku kena cop munafik, fasik dan musrik bagai, kan? Padam pun tak guna dah, kat akhirat nanti malaikat akan guna hujah ni plak… Dah elok2 ada manusia bagi GUIDE, last2 kena tiau dengan malaikat kat akhirat…?

===
Semestinya orang-orang yang diambil nyawanya oleh malaikat semasa mereka sedang menganiaya diri sendiri (kerana enggan berhijrah untuk ubah nasib diri), mereka ditanya oleh malaikat dengan soalan sinis:
~~~~~
“Apakah yang kamu telah lakukan mengenai agama kamu?”
Mereka menjawab:
“Kami dahulu adalah orang-orang yang tertindas di (planet) bumi”.
Malaikat bertanya lagi:
“Bukan ke (planet) bumi Allah itu sangat luas, yang membolehkan kamu berhijrah dengan bebas padanya?”
~~~~~
Maka orang-orang yang sedemikian itu keadaannya, tempat akhir mereka ialah neraka jahanam, dan neraka jahanam itu adalah seburuk-buruk tempat kembali.
(Al-Quran , An-Nisaa’ 4 , Ayat 97)
===
line-icon2-3
Duit makin banyak ke tu nak sedekah bagi zakat sumbangkan derma bantu umat Muhammad…? Nak bebas hutang, kan…? So…? BUKTIKAN.

💗 Jadikan Sunnah 1 Amalan 💗