stock-2
Isi rakaman audio…
Jadikan 3 perenggan bawah ni “pembayang”.

((( Contoh Isi A )))
[jangan tiru bulat2 ayat bawah ni]
Sebab ini orang lain yang punya…
==========
Assalamualaikum wbt, 3 orang anak saya masing-masing umur 7 tahun, 6 tahun dan 10 bulan saya berikan susu perisa asli dan ada kala kurma. Wah meriahnya anak u all ni… Anak-anak saya ini bertanya sedap ke susu ni umi? saya cuba berikan kepada mereka dan ternyata masing-masing dapat menghabiskan susu ini dlm sekali minum sahaja. Hairan sungguh, ramai yang bagi FEEDBACK sekali bagi terus habis minum…? Kata mereka, sedap sangat creamy hingga mereka selalu meminta saya bancuh kan. Baby saya 10 bulan ada g6pd deficient… makan dan minum dia sangat2 sensitif. Ni namanya HIGH TEST, hahaaa…. Apabila saya berikan susu ni kepada dia, dia sangat2 menggemarinya..pernah juga cuba susu lain tetapi dia menolak dan minum dgn sedikit sangat. Susu ini dia dapat habiskan sekali minum sahaja dan tiada kesan alahan. Alhamdulillah saya bersyukur sangat.. Bagus kan kesan amalkan sunnah ni…? Anak saya yang umur 7 tahun dan 6 tahun pula apabila terjaga dari tidur pagi, terus minta saya bancuhkan susu ni dan menikmatinya bersama cereal kegemarannya. Kalau u nak tahu, kes yang sama pernah jadi jugak kat famili lain, anak dia walaupun tak pandai berkata2, tapi anak dia tunjukkan SIGNAL MUDAH, iaitu anak dia terkatik2 bawakan botol susu kosong, tandanya dia nak emak ayahnya bancuhkan susu sunnah lagi, tengah2 malam lagi tu… Hebatnya…  Setiap hari anak2 meminta saya membancuhkan susu ini. Kata mereka, alhamdulillah kenyang hingga waktu rehat dan cikgu mengajar pun dia dapat fokus dalam kelas. sebelum tidur juga anak2 saya meminta untuk minum susu ni. Lagi 1, kalau nak anak kita tidur ON TIME waktu malam, bagi dia minum susu sunnah, tak lama lepas tu mesti dia masuk tidur, hahaaa…. Rasanya yang enak dan lemak berkrim membuatkan mereka sangat suka dengan susu ni. Saya dapati anak2 saya ini mudah bangun pagi tanpa disuruh lagi terus bersiap ke sekolah. Saya amat menyukai perubahan ini. Tahniah you………..!!! Anak-anak juga saya dapati jarang sangat demam, batuk, selsema setelah menikmati susu ini. Anak saya juga didapati lebih mendengar kata dan penuh bersemangat dan nampak lebih berkeyakinan. Saya sebagai ibu yang masih menyusukan anak turut terasa kesan positifnya apabila susu badan saya makin bertambah setelah minum susu ini. Biasa kita dengar minum milo tambah susu badan, kan? Alang2 baik minum susu sunnah, dah tentu kebaikannya pun u dah tahu, good… Bagi saya susu ini langsung tiada bau hamis ya, tang ni memang betul… dan sangat sedap. Kulit muka saya yang penuh dengan kesan jerawat ini didapati lebih licin dan gebu. Sebenarnya syarikat nak tumpukan untuk anak2 kita jer, tetapi sebenarnya kan….. Susu KURMA tu sendiri boleh smoothkan kulit kita kepada kejadian asal, tapi disebabkan syarikat hanya tumpukan pada baby, so akhirnya pada baby jer, tapi sebenarnya…………. sebagai perempuan bila kita dah tahu khasiat Susu Sunnah ni, secara otomatik kita dah tak pandang yang lain dah walaupun yang lain pun BAGUS, tapi khasiat yang sama kita boleh dapat DIRECT dari susu sunnah ni jer, tau…? Untunglah you, tahu dah rahsia ni, tu pun kita2 & rakan2 niaga kita jer tahu, tapi kalau u rajin membaca, u akan tahu khasiat susu kambing ni memang APPLY pada kulit manusia, kembali pada FITRAH, suami makin sayang, hahaaa…. Saya sangat gembira dengan perubahan yang besar ini hasil daripada minum susu ini. Prestasi kerja juga meningkat setelah minum susu ini, u ibu ada karier rupanya, hebatnya… badan saya terasa begitu segar, fresh dan bertenaga. Suami saya juga menikmati susu ini dan beliau memberitahu badannya terasa ringan, lebih bertenaga setelah mmenikmatinya. Hubungan kami suami isteri juga bertambah akrab dan intim. Urusan rumahtangga berlangsung dengan lebih bertolak ansur dan saling memahami antara satu sama lain. alamak bestnya….. Rumusannya, setiap keluarga misali sangat disarankan untuk megamalkan minuman sunnah ini di mana saja anda berada.
==========

((( Contoh Isi B )))
[jangan tiru bulat2 ayat bawah ni] Sebab ini orang lain yang punya…
==========
Anak saya baru selesai tempoh penyusuan eksklusif susu ibu selama 6 bulan. Wah hebatnya famili awak ni, awal2 lagi dah rasmikan bayi dengan SUSU IBU, good. Oleh kerana belum pernah minum susu selain susu ibu, jadi susu kambing ni memang FIRST TIME anak minum. Saya dan isteri saya pula bukan penggemar susu, tambah-tambah banyak kawan bagitau susu kambing ni rata-rata berbau hamis. Jeng jeng jeng… Tapi sejak hamil anak haritu isteri memang dah banyak amalkan pemakanan sunnah, alhamdulillah u didik famili u dengan penuh tanggungjawap… cuma minum susu kambing je tak amalkan. Atas keinginan nak cuba SUSU KAMBING SEBAGAI SATU LAGI AMALAN SUNNAH, kami pun pilih nak cuba susu yang perisa kurma. Wah, tak sangka ANAK SUKA SANGAT bila first time minum sampai botol pun taknak lepas. Yes, perkara yang sama dah banyak menimpa pada Famili Misali yang lain, hebat kan? Baru bagi botol je terus nak terkam! Hahaha hebat penangan susu kambing ni. Inilah berkatnya mewarisi Amalan Sunnah. Padahal kalau bagi air masak dalam botol tu, awal-awal lagi dia dah reject, tapi susu kambing ni dia nak pulak. Alhamdulillah, amalan sunnah ni boleh ngam dengan anak. Syukur sangat2, u boleh jadikan AYAT NI SEBAGAI AYAT-AYAT dalam video komersial yer sambil2 rakam sambil2 selitkan kata2 ni jugak ok… TAKE NOTE EVRYONE… Bolehla isteri rehat pulak bagi saya susukan anak pulak guna susu kambing. Nak cuci botol susu pun senang sebab susu ni tak berbau. Kes yang sama dah jadi pada testimoni sebelum ni sebab ada Isteri Soleh basuh botol susu langsung takde bau basi macam susu2 lepas, best kan…? Nak cerita pengalaman saya dan wife pulak. Haa, sebagai bukan penggemar susu, komen kami senang je – MEMANG SENANG SANGAT-SANGAT NAK TELAN SUSU KAMBING NI. Wah jujurnya, langsung takde unsur membodek, ini macam lah yang ramai Famili Misali di luar sana yang bakal hubungi u 1 famili dengan trafik besar kelak….!!! Isteri pun suka sangat. Minum susu kambing ni boleh kurangkan rasa lapar, jadi sesuaila untuk isteri yang nak diet tapi dalam masa yang sama memperbanyakkan susu badan. Alhamdulillah, banyak betul kesan positif amalkan minum susu kambing ni. Kalau susu ni keluar di pasaran tahun lepas kan bagus, boleh isteri lengkapkan pemakanan sunnah semasa mengandung dan elakkan anak kena kuning. Pesan kat isteri, rajin2 minum Susu Kurma tu, sebab ianya akan tambah susu ibu & pada masa yang sama jadikan kulit dia bertambah lembut & kulit putih melepak, caranya sekali selepas bangun pagi, sekali sebelum tidur, kesannya nanti isteri u macam anak dara, u yang jatuh cinta balik… Susu kambing ni memang terbukti mencegah demam kuning, cuma isteri je tak amalkan sebab tekak tak boleh nak telan. Takpelah semua ada hikmahnya kan. Apa susah, baby kita yang baru lahir ni nak adik lagi tahun ni, try bagi minum masa ibunya tengah mengandung lagi tahun ni, silap2 anaknya AMBOI BERTAMBAH BERSERI, who knows…? Semalam kebetulan mak abah datang rumah, kebetulan jugak abah tak berapa sihat. Alhamdulillah dah cuba susu kambing ni, dengan izin Allah abah dah baik daripada demam. Mukjizat betul amalan minuman sunnah ni, alhamdillah makin ramai yang kita boleh bantu kelak, kan?Alang-alang bagi 2 kotak kat mak abah untuk bawak balik dan diamalkan. Ikut pembacaan kami susu kambing ni boleh cantikkan kulit, boleh GLOWING woo! Ni yang isteri nak sangat, tak payah bazir beli ubat-ubat kimia tu. Memang pun, i sendiri suka dengan kulit i ni, bersyukur sangat2, hahaaaa…. Apapun kami sekeluarga gembira diperkenalkan dengan susu kambing i-Sunnah ni. Anak suka, isteri suka, saya lagi suka. Sesungguhnya amalan sunnah ni banyak kelebihannya. Alhamdulillah. Akhir kata, AMALAN SUNNAH DIIKUTI, KELUARGA MISALI DIBERKATI.. Amboi, tagline lawa nampak…?
==========

((( Contoh Isi C )))
[jangan tiru bulat2 ayat bawah ni] Sebab ini orang lain yang punya…
==========
Assalamualaikum.pada permulaan saya berikan susu perisa asli, tetapi anak saya tidak rancak minum seperti perisa kurma sbb anak saya memang sukakan susu yang berperisa. alhamdulilah anak saya sukakan nya smpaikan kotak susu pon die nk pegang je smbil minum susu. rasanya yang sedap dan berlemak membuatkan anak saya sukakan nya dan klo nak tau anak saya memang pandai memilih susu kegemaranya.. ANAK AWAK MEMANG HIGH TEST.alhamdulilah anak saya sukakanya. klo pihak tuan nk tau plak saya memang tk boleh minum mana mana susu nanti akan membuatkan saya loya tekak dan termuntah.. tetapi saya boleh minum susu nie walaupon agak sukar pada permulaan..dan yang bagusnya lepas minum susu nie saya tk rasa loya tekak atau pon nk muntah.. wah, ni sesuatu yang mukjizat kesan amalkan sunnah…? alhamdulilah..isteri saya pulak memang tiada masalah untuk meminum susu sunnah ini dan die memang sukakan nya.lepas anak saya minum susu ini setiap malam..tiada apa2 yang menarik cuma yang saya perasan botol susunya habis tanpa meninggalkan baki susu pon.. KES YANG SAMA DAH JADI PADA RAMAI ANAK-ANAK MISALI DI LUAR SANA.sebab selalunya klo anak saya minum susu lamanya die mesti akan tinggalkan baki susu didalam botol susunya selepas selesai meminum susu. haa satu lagi perkara saya hendak tanya pihak tuan..susu sunnah nie tahan berapa lama ye? RUJUK MUKA DEPAN KOTAK. maksud saya tak basi ke? YE MEMANG TAK BASI, DAN SAMPAI SEKARANG TAKDE KES BASI PUN, hahaaaa….. Best kan…? sebabnya pada hari pertama anak saya minum susu sunnah itu menjelang keesokan paginya ketika isteri saya hendak mencuci botol isteri saya perasan yang botol tidak berbau… selalunya bila setiap pagi isteri saya hendak cuci botol susu kebiasaanya botol susu mesti berbau..yang bagusnya susu sunnah ini botol tidak berbau..terlintas juga dihati saya susu nie tahan berapa lama? Rekod paling lama selepas bancuhan pertama adalah 24 jam, kalau simpan peti ais tahan lagi lama, tapi biasanya tak sempat simpan pun, sebab HABIS DIMINUM TERUS. tak kan la semalam pon masih tidak berbau. itu sebablah nabi2 semua minum Susu Kambing… perbezaan pada isteri saya selepas meminum susu ini mungkin tak nampak lagi. ISTERI U AKAN NAMPAK LAGI CANTIK BILA DIA MAINTAIN MINUM SUSU KURMA, KULIT AKAN PUTIH MELEPAK & GLOWING. dan alhamdulilah setakat nie saya tak nampak anak saya demam atau alegic selepas minum susu sunnah ini.. lepas kami suami isteri mengamalkan susu sunnah ini hubungan kami suami isteri dan anak lebih intim dan mesra..lagi2 bila kami ingin mencari idea untuk merakam video untuk anak saya untuk di hantar kepada pihak tuan.. kesimpulannya susu sunnah ini perlu diamalkan setiap keluarga misali di malaysia…
==========

Teks BIRU di atas sekadar maklum balas syarikat semata2…
Teks hitam di atas adalah REAL dari salah seorang Rakan Niaga kita…
Tugas awak BIKIN 1 STORY macam kat atas, tapi “Gaya Sendiri
Jangan nak follow bulat2 contoh kat atas plak yer,
kan masing2 ada pengalaman peribadi, kan?
Ayat HITAM kat atas tu, bikin secara audio, versi sendiri,
finally awak upload ke AKAUN Google Drive sendiri, ok…?
Kemudian barulah endingnya AYAT di bawah ni…

APA YANG U KENA EDIT SEKARANG…?
U tak perlu edit apa-apa pun…
U cuma bikin ISI “style sendiri”…
Seolah2 macam isi TEKS HITAM kat atas tu jer…
Kemudian turunkan komen masing2 dalam Status 008…
==========
-1st, rakaman audio sendiri
-2nd,rakaman audio pasangan (atau famili)
-2 audio ni simpan dalam 1 folder khas
-edit nama folder = VIP00x – Nama Saya
-upload folder ni ke akaun Google Drive sendiri
-publickan akses ke folder ni
-tepekkan “link folder” ni supaya mudah nak download
(buh kat komen ni siap2, tak perlu email dah.)
==========

“Suara” – Isi AYAT
JANGAN SKIMA SANGAT…

BUAT 1 AYAT YANG DATANG DARI HATI SEORANG IBU SOLEHAH….
Lagi2 seorang yang bergelar BAPA MISALI.
Atau pandangan peribadi bagi mereka yang amalkan minuman sunnah…
(samada dah berkahwin, masih single, atau mahukan anak)
So, buat sekarang…..

Love…
Tengku Rara

Susu Kambing Sunnah - Minuman Kegemaran Dunia

Susu Kambing Sunnah – Minuman Kegemaran Dunia